Ian Bussey

+31 (0) 6 21 26 54 88

Ian is gespecialiseerd in de Healthcare sector. Voor zijn in diensttreding als Associate Partner bij IMAP Netherlands, was Ian partner bij IMAP's in Londen gevestigde ledenfirma Regent Assay. Hij is na Brexit naar Nederland verhuisd omdat hij het gevoel heeft dat hij internationale klanten in de Healthcare sector beter kan bedienen vanaf het Europese vasteland. Ian heeft meer dan 20 jaar professionele M&A-ervaring en werkte eerder in in-house bij de NYSE-genoteerde Medical Device business The Cooper Companies, waar hij verantwoordelijk was voor de internationale bedrijfsontwikkeling en overnames. Ian was ook aandeelhouder en directeur van het Britse technologiebedrijf Mistral Internet, waar hij in 3 jaar 9 overnames deed voordat hij het bedrijf aan KCOM verkocht.

 

Ian adviseerde de aandeelhouders van Enraf-Nonius, het bekende Nederlandse bedrijf op het gebied van fysiotherapie en revalidatie medische hulpmiddelen, bij de verkoop aan Zimmer MedizinSysteme GmbH. Andere recente transacties in de gezondheidszorg omvatten de overname van de activa van Electron Eye Technologies door IDE Vision, de verkoop van Infoflex aan Civica, de verkoop van DTR Medical aan Innovia Medical, de verkoop van National Slimming Clinics aan Private Equity, de overname van Single Use Surgical door WH Eakin en de overnames van The Pipette Company en Research Instruments door Coopersurgical Inc. Ian maakte ook deel uit van het IMAP global healthcare teams bij de overname van Aquaguard door Covalon, de verkoop van Eurotec aan Convatec en de recente verkoop van de Aquaguard barrière technologie door Covalon.
Ian werd tevens aangesteld om strategisch advies te verlenen aan een aantal bedrijven in de gezondheidszorg, waaronder Diploma Healthcare, ProsFit, WH Eakin, Timesco Healthcare, Sifi, Rayner Medical, Paraytec, Lagad, Kirkstall en Stonechecker.
Ian is jurist van opleiding en is afgestudeerd aan de University of Western