We gaan bij elke transactie te werk zoals we bij onze eigen transactie te werk zouden gaan.

Bedrijfsverkoop


Elk bedrijf is bijzonder, elke transactie is uniek. Wij bieden echt advies op maat om voor elke klant toegevoegde waarde te realiseren – zowel economisch als strategisch.

Onze diensten op het gebied van bedrijfsverkoop

  • Verkoop van bedrijven (of dochterondernemingen of bedrijfsonderdelen) namens de aandeelhouders
  • Beheer van afstoting van meerderheids- en minderheidsdeelnemingen
  • Advies over exitstrategieën voor financiële investeerders
  • Aantrekken van risicokapitaal voor strategische groei
  • Beheer van LBO's en MBO's
  • Bedrijfswaardering, zoeken en benaderen van mondiale investeerders, due diligence en het voeren van onderhandelingen
  • Advies over fusies en joint ventures
  • Wijziging van eigendomsstructuren voor opvolging en pensionering

We adviseren klanten over de optimale timing en planning van de verkoop en begeleiden ze gedurende het hele verkooptraject, van idee tot afronding van de transactie: voorbereiding en documentatie, waardering en financiële structurering,  inventariseren en benaderen van mogelijke kopers, structurering van de transactie, due diligence ondersteuning en onderhandelingen tot de transactie is afgerond. 

Onze klanten zijn voornamelijk ondernemers en middelgrote familiebedrijven die ons de belangrijkste transactie van hun professionele leven toevertrouwen. Wij adviseren daarnaast grote internationale ondernemingen, family offices en financiële investeerders. We onderscheiden ons door onze sectorkennis en onze mogelijkheid om wereldwijd en in alle belangrijke sectoren in het middensegment van de markt te zoeken naar de meest geschikte kopers.

Wij zijn zelf ondernemers en ondernemingszin staat altijd centraal in ons handelen. We behandelen elke transactie alsof het een transactie van onszelf is.

Vink hier aan om aan te geven dat u de juridische kennisgeving en het cookiebeleid van IMAP heeft gelezen en hiermee akkoord gaat.