Vind jouw adviseur


Degroof Petercam en IMAP Nederland versterken samenwerking met een exclusief partnerschap om zakenbank-activiteiten in Nederland verder te ontwikkelen

Degroof Petercam en IMAP Nederland gaan een exclusie ve samenwerking aan om elkaars sterktes te benutten en de kapitaalmarktactiviteiten in Nederland verder te ontwikkelen

Degroof Petercam en IMAP Nederland gaan een exclusie ve samenwerking aan om elkaars sterktes te benutten en de kapitaalmarktactiviteiten in Nederland verder te ontwikkelen. De samenwerking beoogt Degroof Petercam's jarenlange expertise in kapitaalmarktoplossingen en haar sterke positie als Benelux broker ook in Nederland te benutten door gebruik te maken van IMAP Netherlands' erkende M&A expertise en haar diepgewortelde netwerk van Nederlandse middelgrote ondernemingen. Beide ondernemingen blijven onafhankelijk.

Via IMAP Netherlands zal Degroof Petercam oplossingen voor de obligatie- en aandelenmarkten aanbieden aan Nederlandse middelgrote ondernemingen middels haar in-house marktzaal en research. Met deze samenwerking versterkt IMAP Nederland haar aanbod voor middelgrote ondernemingen met aandelen- en obligatiemarktdiensten. Als onderdeel van deze samenwerking zal het team van IMAP Nederland gevestigd in Amsterdam opereren vanuit kantoor het Amsterdamse kantoor van Degroof Petercam en zal een Degroof Petercam zakenbankier, gespecialiseerd in aandelen- en obligatiemarkten, actief zijn vanuit het kantoor IMAP Nederland gevestigd in Rotterdam.

Volgens de Nederlandse Mergers & Acquisitions (M&A) ranglijsten, behaalde IMAP Nederland in 2021 de 3e plaats qua aantal transacties, terwijl Degroof Petercam volgens de laatste Extel enquête de 4e plaats innam als broker in de Benelux.

Jan-Pieter Borst, Partner bij IMAP Nederland

"Wij zijn ervan overtuigd dat het aanbieden van Degroof Petercam's debt en equity adviesoplossingen aan onze cliënten een grote aanvulling zullen zijn op onze strategische M&A dienstverlening. We kijken ernaar uit om nauw samen te werken, een breder en onderscheidend dienstenaanbod aan onze cliënten te brengen en waardecreatie voor onze cliënten te stimuleren."

François Wohrer, Head of Degroof Petercam Investment Banking

"Wij zijn verheugd om samen te werken met IMAP Nederland. Dit partnerschap zorgt voor een optimale samenwerking van het begin tot het eind van het transactieproces, van analyse en waardering tot financiering, structurering en integratie van de transactie. Door het delen van onze respectievelijke vaardigheden en expertise, kunnen zowel Degroof Petercam als IMAP Nederland elkaars cliënten oplossingen op maat bieden die het best beantwoorden aan hun behoeften en verwachtingen." 

 

Degroof Petercam en IMAP Nederland zijn beide lid van het internationale samenwerkingsverband IMAP, dat, op wereldschaal, onafhankelijk strategisch M&A advies verleent aan middelgrote ondernemingen. IMAP heeft kantoren in ruim 40 landen en bouwt op een ervaring van meer dan 250 succesvolle transacties per jaar. De meeste van deze transacties zitten in de range van USD 20 - 300 miljoen.

 

Over IMAP Nederland

IMAP Netherlands is een onafhankelijk adviesbureau met veel ervaring in het aan- en verkopen van bedrijven. We bieden het beste van twee werelden: we zijn nuchtere Nederlanders maar óók onderdeel van een sterk internationaal netwerk.

IMAP Nederland behoort tot de top van de M&A advieskantoren in Nederland. Opgericht in 2005, heeft IMAP Nederland meer dan 300 (inter)nationale transacties afgerond en heeft 24 medewerkers verdeeld over twee kantoren; Rotterdam en Amsterdam. Wij zijn vooral sterk in de zogenaamde middenmarkt. Grof gezegd, transacties van Euro 10 tot 250 miljoen aan transactiewaarde met specifieke kennis in vele sectoren.

Contact
CONNECT WITH AN ADVISOR.
Middle-market M&A is a world of opportunity, and with that comes a sea of options and moving parts. Your advisor is the compass. Contact us for a no-commitment consultation with an M&A specialist, who’ll listen carefully to your concerns and give an honest, unbiased assessment on the best way forward.
Our business is your business growth
VRAGEN? 

NEEM CONTACT MET ONS Op 

CONTACT FORMULIER 

Bedankt voor je interesse in IMAP. Gebruik onderstaande formulier om ons meer te vertellen over je huidige situatie, dan zorgen wij ervoor dat de juiste M&A expert zo snel mogelijk contact met je opneemt.