Vind jouw adviseur


IMAP Netherlands verwelkomt twee nieuwe collega's

"We zijn blij dat we met Abel en Ian twee collega's met zo'n uitgebreide expertise en uiteenlopende ervaring aan boord hebben".

Sinds begin van de maand versterkt Ian Bussey (links op de foto) het partnerteam van IMAP Netherlands. 

Ian is gespecialiseerd in de Healthcare sector. Voor zijn in diensttreding als Associate Partner bij IMAP Netherlands, was Ian partner bij IMAP's in Londen gevestigde ledenfirma Regent Assay. Hij is na Brexit naar Nederland verhuisd omdat hij het gevoel heeft dat hij internationale klanten in de Healthcare sector beter kan bedienen vanaf het Europese vasteland. Ian heeft meer dan 20 jaar professionele M&A-ervaring en werkte eerder in in-house bij de NYSE-genoteerde Medical Device business The Cooper Companies, waar hij verantwoordelijk was voor de internationale bedrijfsontwikkeling en overnames. Ian was ook aandeelhouder en directeur van het Britse technologiebedrijf Mistral Internet, waar hij in 3 jaar 9 overnames deed voordat hij het bedrijf aan KCOM verkocht.

Recente transacties in de gezondheidszorg zijn onder andere de verkoop van Infoflex aan Civica, de verkoop van DTR Medical aan Innovia Medical, de verkoop van National Slimming Clinics aan Private Equity, de MBO van Bariatric Surgery business Weight to Go, de overname van Single Use Surgical door WH Eakin en de overnames van The Pipette Company en Research Instruments door Coopersurgical Inc. Ian maakte eveneens deel uit van de IMAP-teams op de recente Covalon Acuaguard- en Eurotec Convatec-deals. Ian werd bovendien ingeschakeld om strategische adviesdiensten te verlenen aan een aantal Healthcarebedrijven, waaronder WH Eakin, Timesco, Sifi, Rayner Medical, Paraytec, Lagad, Kirkstall en Stonechecker.
Ian is advocaat afgestudeerd aan de Universiteit van West-Australië met een Bjuris en LLB.

Abel Spohr (rechts op de foto) begon enkele weken eerder bij IMAP Nederland  als consultant. Abel is een corporate finance specialist met veel internationale ervaring. Zo was hij van 2018 tot 2020 werkzaam bij Grant Thornton in Australië waar hij met name betrokken was bij complexe waarderingen van beursgenoteerde bedrijven. Daarvoor was hij werkzaam als M&A Consultant in Nederland waar hij MKB bedrijven adviseerde bij corporate finance vraagstukken zals M&A en waarderingen. Verder heeft hij M&A ervaring opgedaan bij M&A kantoor Squarefield in Amsterdam.  

Abel's M&A-specialisatie ligt op het terrein van complexe financiële analyses en waarderingen.

Abel studeerde internationale bedrijfskunde en Finance & Investment aan de Erasmus Universiteit en is op dit moment in de afrondende fase van zijn beroepsopleiding Chartered Financial Analyst (CFA).

 

Contact
CONNECT WITH AN ADVISOR.
Middle-market M&A is a world of opportunity, and with that comes a sea of options and moving parts. Your advisor is the compass. Contact us for a no-commitment consultation with an M&A specialist, who’ll listen carefully to your concerns and give an honest, unbiased assessment on the best way forward.
Our business is your business growth
VRAGEN? 

NEEM CONTACT MET ONS Op 

CONTACT FORMULIER 

Bedankt voor je interesse in IMAP. Gebruik onderstaande formulier om ons meer te vertellen over je huidige situatie, dan zorgen wij ervoor dat de juiste M&A expert zo snel mogelijk contact met je opneemt.