Vind jouw adviseur


Md-market bedrijven hebben de overhand in innovatieve disruptie aldus nieuwe IMAP publicatie

IMAP wijdt de meest recente editie van haar paradepaardje Creating Value aan een onderwerp dat de focus van elke CEO zou moeten hebben: disruptive innovation.

IMAP wijdt de meest recente editie van haar paradepaardje Creating Value aan een onderwerp dat de focus van elke CEO zou moeten hebben: disruptive innovation.

Wanneer we vandaag de dag de beste en meest effectieve bedrijven op een rijtje zetten, is innovatie een belangrijke factor in de beoordeling van prestaties. In de onlangs gepubliceerde 'Management Top 250' ranglijst van het Drucker Institute op de WSJ, is innovatie zelfs één van de 5 prestatiegebieden waaraan de algemene effectiviteit van het bedrijf wordt gemeten.

Er is geen twijfel over mogelijk dat innovatie een differentiator is. Technologiegedreven disruptie komt steeds vaker voor en de intrede van niet-traditionele concurrenten op de markt neemt toe, hierdoor worden bedrijven in hun concurrentiepositie bedreigd. Bedrijven in welke industrie dan ook, die zichzelf zien als immuun voor de versnellende technologische, sociale en wereldwijde trends, zullen steeds meer moeite krijgen om in het spel te blijven - maar daarin ligt dan ook direct kans voor ondernemende bedrijven uit middensegment. Zij die in staat zijn om innovatie snel en effectief te omarmen, bieden grote bedrijven die niet in staat zijn om autonoom of snel genoeg te groeien, de mogelijkheid om de innovatiekloof te overbruggen door het verwerven van bepaalde capaciteiten of producten.

 

Uiteraard kun je de stroom niet stoppen, maar je kunt leren hoe je er in mee te zwemmen en in dit nummer van Creating Value praat IMAP met autoriteiten op diverse gebieden van over de hele wereld, waaronder Mike Wetzer, oprichter en CEO van The Coastal Investors, over hoe en waarom bedrijven de cultuur van innovatie binnen hun bedrijf moeten bevorderen. In een reeks interviews, met echte casestudies, wordt gekeken naar een breed spectrum van onderwerpen zoals: groeimogelijkheden voor bedrijven in het middensegment van de markt, het organisch creëren van schaalbare innovatie - de 8 bouwstenen voor succes, acquisitie als een levensvatbare innovatiestrategie, existentiële verstorende factoren en de effecten van innovatie op het due diligence proces.

 

IMAP-voorzitter Jurgis Oniunas, concludeert: "Technologische disruptie leidt tot veranderingen op bijna elk vlak van het bedrijfsleven en de samenleving. Bij IMAP zien we met eigen ogen hoe disruptive innovatie M&A bevordert en dat is waarom deze uitgave van Creating Value zich richt op het geven van relevante, praktische inzichten en advies van wereldwijde thought leaders aan onze klanten.

Contact
CONNECT WITH AN ADVISOR.
Middle-market M&A is a world of opportunity, and with that comes a sea of options and moving parts. Your advisor is the compass. Contact us for a no-commitment consultation with an M&A specialist, who’ll listen carefully to your concerns and give an honest, unbiased assessment on the best way forward.
Our business is your business growth
VRAGEN? 

NEEM CONTACT MET ONS Op 

CONTACT FORMULIER 

Bedankt voor je interesse in IMAP. Gebruik onderstaande formulier om ons meer te vertellen over je huidige situatie, dan zorgen wij ervoor dat de juiste M&A expert zo snel mogelijk contact met je opneemt.