Vind jouw adviseur


IMAP Netherlands adviseert Philips-spin-out Innoluce bij de verkoop aan het beursgenoteerde Infineon

Innoluce, een Nijmeegse fabrikant van miniatuur-laserapparatuur, gaat op in het Duitse Infineon. IMAP Netherlands adviseerde Innoluce, bij de verkoop aan deze beursgenoteerde onderneming.

Innoluce, een Nijmeegse fabrikant van miniatuur-laserapparatuur, gaat op in het Duitse Infineon. IMAP Netherlands adviseerde Innoluce, bij de verkoop aan deze beursgenoteerde onderneming.

Infineon is gespecialiseerd in halfgeleiders voor diverse industrieën. Met de overname van Innoluce en hun technologie hopen de Duitsers de volgende stap te zetten in de ontwikkeling van chip componenten voor Lidar-apparatuur (vergelijkbaar met radar, maar gebaseerd op licht in plaats van radiogolven) wat een belangrijke sensortechnologie is voor semi-automatisch en volledig geautomatiseerd zelfrijdende (robot) auto’s.

Innoluce
Innoluce is in 2010 opgericht als spin-out van Koninklijke Philips. Innoluce is een fabless company met Nijmegen als thuisbasis. Het bedrijf is een toonaangevende vernieuwer van solid state miniatuur laser scanning modules gebaseerd op 1D MEMS spiegel technologie tezamen met een geïntegreerde ASIC.  Verdere informatie is beschikbaar op www.innoluce.com

Infineon
Infineon Technologies AG is een  wereldleider in half-geleideroplossingen en werd in 1999 geboren uit de halfgeleiderindustrie van Siemens AG.  In het fiscale jaar 2015 (eindigend op 30 september) rapporteerde het bedrijf een omzet van ongeveer 5,8 miljard euro met een werknemers aantal van 35.400 wereldwijd. Infineon is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange (FSE: IFX) en in de Verenigde Staten  bij de over-the-counter stock market OTCQX International Premier (QTCQX: IFNNY).

IMAP Netherlands, met kantoren in Amsterdam en Rotterdam, heeft Innoluce begeleid bij de transactie. De M&A adviseurs van het bureau bieden opdrachtgevers financieel en strategisch corporate finance advies. Het dealteam wat Innoluce adviseerde bestond uit; Peer Joosten en Willem Op de Hoek.

Contact
CONNECT WITH AN ADVISOR.
Middle-market M&A is a world of opportunity, and with that comes a sea of options and moving parts. Your advisor is the compass. Contact us for a no-commitment consultation with an M&A specialist, who’ll listen carefully to your concerns and give an honest, unbiased assessment on the best way forward.
Our business is your business growth
VRAGEN? 

NEEM CONTACT MET ONS Op 

CONTACT FORMULIER 

Bedankt voor je interesse in IMAP. Gebruik onderstaande formulier om ons meer te vertellen over je huidige situatie, dan zorgen wij ervoor dat de juiste M&A expert zo snel mogelijk contact met je opneemt.