Vind jouw adviseur


IMAP Netherlands betrokken bij Pack2pack buyout

Het management van verpakkingsproducent Pack2pack heeft met hulp van investeringsmaatschappij Gilde het bedrijf, dat in handen was van het Amerikaanse Greif, overgenomen middels een management buy-out (MBO).

Het management van verpakkingsproducent Pack2pack heeft met hulp van investeringsmaatschappij Gilde het bedrijf, dat in handen was van het Amerikaanse Greif, overgenomen middels een management buy-out (MBO). De deal werd begeleid door vijf adviesbureaus: Accuracy, Allen & Overy, DRV Corporate Finance, IMAP Netherlands en Simmons & Simmons.

Pack2pack Halsteren is Benelux’ marktleider in de productie van verpakkingsmaterialen uit blik voor het industriesegment en is daarnaast actief op het gebied van ophaling-, reconditionering- en recyclage van metalen en plastic vaten. Het bedrijf, dat wereldwijd actief is, werd in 2011 overgenomen door een dochteronderneming van Greif, een branchegenoot van Pack2pack en tevens marktleider in industriële verpakkingen.

Management buy-out
Vorig jaar uitte het management van de verpakkingsspecialist de wens om een management buy-out door te willen voeren. Geleid door Chris Paelinck, topman van Pack2pack, ging het bedrijf in gesprek met een aantal investeringsbedrijven. De keuze viel uiteindelijk op Gilde Partners, een van de oudste investeringsmaatschappijen van Nederland. Met behulp van Gilde, die de sterke marktpositie van de verpakkingsspecialist onderschrijft, heeft Pack2pack een overeenkomst afgesloten met Greif en is de management buy-out inmiddels een feit.

Dealmakers
De deal werd begeleid door vijf adviesbureaus. Namens Pack2pack werd investeringsmaatschappij Gilde bij de deal financieel geadviseerd door DRV Corporate Finance (dealteam: Marco du Pré en Pieter Poortvliet). Accuracy (Leontine Koens-Betz) verzorgde de due diligence en advocatenkantoor Simmons & Simmons (dealteam: Leo Verhoeff, Pieter de Visser, Robbert Jansen en Oscar Hoefnagels) gaf juridisch advies aan Gilde. Verkoper Greif werd juridisch bijgestaan door advocatenkantoor Allen & Overy (dealteam: Katinka Middelkoop, Aafke Landsmeer en Rens Bondrager), en voor financieel advies deed Greif een beroep op corporate finance bureau IMAP Netherlands (dealteam: Axel Fuhri Snethlage, Jan-Pieter Borst en Cees van Vliet).

Contact
CONNECT WITH AN ADVISOR.
Middle-market M&A is a world of opportunity, and with that comes a sea of options and moving parts. Your advisor is the compass. Contact us for a no-commitment consultation with an M&A specialist, who’ll listen carefully to your concerns and give an honest, unbiased assessment on the best way forward.
Our business is your business growth
VRAGEN? 

NEEM CONTACT MET ONS Op 

CONTACT FORMULIER 

Bedankt voor je interesse in IMAP. Gebruik onderstaande formulier om ons meer te vertellen over je huidige situatie, dan zorgen wij ervoor dat de juiste M&A expert zo snel mogelijk contact met je opneemt.