Vind jouw adviseur


IMAP Netherlands adviseert Amphitec bij deal Active Capital

Machineproducent Amphitec heeft onlangs groeikapitaal aangetrokken van Active Capital Company. De investeerder krijgt door de transactie een meerderheidsbelang in Amphitec.

Machineproducent Amphitec heeft onlangs groeikapitaal aangetrokken van Active Capital Company. De investeerder krijgt door de transactie een meerderheidsbelang in Amphitec. Volgens Jan Middelburg van Active Capital is Amphitec een financieel gezonde onderneming die door de kapitaalinjectie de benodigde ruimte krijgt om uit te breiden. Amphitec werd bij de transactie onder meer bijgestaan door de corporate finance experts van IMAP Netherlands. 

Amphitec
Amphitec is een machineproducent uit Hendrik-Ido-Ambacht. Het bedrijf ontwerpt en fabriceert vacuüminstallaties die gebruikt worden voor het opzuigen van grond. Met behulp van hun naar eigen zeggen innovatieve machinetechnieken wordt de kans op beschadigingen aan leidingen geminimaliseerd, wat vooral essentieel is bij stadsprojecten en binnen petrochemische complexen. Ook worden de installaties ingezet bij het weghalen van vervuilde grond. Amphitec heeft 45 werknemers in dienst en realiseert jaarlijks een omzet van zo’n €20 miljoen.

Onlangs heeft Amphitec een nieuwe machine ontworpen, waarvoor naast Nederlandse ook buitenlandse aanvragen (Turkije, Duitsland) binnenkomen. In lijn met deze ontwikkelingen en om voldoende groeikapitaal te verwerven voor de aanbouw van machines, heeft Amphitec onlangs besloten om een deal aan te gaan met investeerder Active Capital Company. De participatiemaatschappij wil Amphitec ondersteunen bij hun verdere uitbreiding en investeert enkele miljoenen in de machinefabrikant. Met het groeikapitaal verwerft Active Capital een meerderheidsbelang in Amphitec. Volgens Jan Middelburg van Active Capital is Amphitec een financieel gezonde onderneming die met behulp van de kapitaalinjectie meer ruimte krijgt om uit te breiden. Hij geeft verder aan dat de waarde van de transactie tussen de €1 en €4 miljoen ligt, een gebruikelijk spectrum voor de participatiemaatschappij.

Dealmakers
Verkoper Amphitec werd bij de verkoop bijgestaan door IMAP Netherlands, een corporate finance specialist met kantoren in Rotterdam en Amsterdam. De M&A adviseurs van het bureau bieden opdrachtgevers financieel en strategisch corporate finance advies, en focussen zich voornamelijk op middelgrote bedrijven. Amphitec werd bijgestaan door een dealteam van IMAP Netherlands (bestaande uit Jan-Pieter Borst, Frank Ruijgrok en May Wu) en advocatenkantoor Holland van Gijzen (Tamara van Strijp en Antoinette van Beest). Houthoff Buruma (Maarten Blom en Richard Witvliet) adviseerde investeerder Active Capital.

 

Contact
CONNECT WITH AN ADVISOR.
Middle-market M&A is a world of opportunity, and with that comes a sea of options and moving parts. Your advisor is the compass. Contact us for a no-commitment consultation with an M&A specialist, who’ll listen carefully to your concerns and give an honest, unbiased assessment on the best way forward.
Our business is your business growth
VRAGEN? 

NEEM CONTACT MET ONS Op 

CONTACT FORMULIER 

Bedankt voor je interesse in IMAP. Gebruik onderstaande formulier om ons meer te vertellen over je huidige situatie, dan zorgen wij ervoor dat de juiste M&A expert zo snel mogelijk contact met je opneemt.